26. 2. 2013

TRÁPÍ VÁS JAKÉKOLI PROBLÉMY S PLETÍ ČI KŮŽÍ?

Máte fleky po akné, strie po porodu, celulitidu, ekzémy, jizvy či vrásky?

♥♥♥

Zeptejte se Evy prostřednictvím našeho blogu!
Pro velký zájem pokračujeme v diskuzi na téma péče o pleť a pokožku těla, který proběhl v pondělí 25. 2. 2013 na portálu zena.cz. Níže v komentářích můžete kdykoliv napsat své dotazy, na které Vám Eva odpoví.
Rovněž se můžete obrátit na e-mail eva@iven-cosmetics.com.

11 komentářů :

  1. Dobrý den paní Evo! Zaznamenala jsem kontakt na vás na zena.cz. Už dlouhou dobu řeším problémy s celulitidou. Zkoušela jsem snad všechno, co je možné, ale zatím s minimálním úspěchem. Pravidelně cvičím a myslím si, že žiju zdravě. V minulosti jsem vyzkoušela i lymfodrenáže, ale asi jich bylo málo nebo nevím, proč mi to moc nepomohlo. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho takové masáže navštěvovat a zda je lepší ruční? Všichni mají ty přístroje, ale slyšela jsem, že snad je lepší ta manuální. Jsem už docela zoufalá. Díky za odpověď, Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Vendulo,
      v první řadě je třeba uvědomit si, co vlastně celulitida je a jaké jsou její prvotní příčiny. pokud pomineme ženský hormon estrogen, nepravidelné naplňování a vyprazdňování tukových buněk díky váhovým výkyvům, je na řadě náš životní styl. Za vznikem celulitidy je i špatná funkce lymfatického systému. právě ona lymfodrenáž, která má na starosti odplavovat z těla vodu, toxiny a kovy, je velkým potencionálem vzniku celulitidy a třeba i křečových žil. manuální lymfodrenáž je velmi náročná, ale účinná. najít profesionála, který manuální lymfodrenáž dělá, je opravdu složité. ale pokud se podaří, mohu jen vřele doporučit. bohužel tyto úkony jsou velmi finančně náročné. pokud nenajdete, doporučuji znovu absolvovat lymfodrenáže přístrojové a to minimálně 3x týdně. nechte si poradit jak otevřít i lymfu na krku a určitě si dopřejte i ruční masáž se zábalem. tkáň se tak lépe připraví na lymfodrenáž.. dalším krokem pak může být i forma neinvazivní liposukce například zmrazením. to vše ale záleží na stavu Vaší pokožky a stupni celulitidy..obsluha v daném salonu by Vás měla vždy informovat , jak a kdy co podstoupit.. lymfodrenáže vřele doporučuji za všech okolností.
      hezký večer,
      eva

      Vymazat
  2. Dobrý večer,
    v tomto zimním období a díky neustále se měnícímu počasí mě trápí suchá pokožka. Hlavně obličej. Nejvíce pak, když přecházím z chladného prostředí do teplého, tak mě pleť dost pálí až štípe a také se mi dělají šupinatá místa. Zkoušela jsem hutnější krémy, ale po těch mám zase pocit, že má pleť nedýchá a necítím se nějak dobře.
    Také mám neustále popraskané rty, i když si je stále mažu a mažu.
    Předem děkuji za Vaši odpověď. Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer Marto,
      jsem si jistá, že Vaše pokožka trpí velkým nedostatkem hydratace a zároveň poruchou tvorby lipidového filmu. doporučuji nejdříve pokožku hydratovat například přípravkem collagen pro suchou pleť a pak následně zvolit přípravek s obsahem třeba mléčného lipidu. ten hydrataci v pokožce optimálně uzavře a vytvoří dostatečný, nikoliv mastný film.to jsou přípravky z řady basic line růžová řada.. během pár dnů se Vám jidtě uleví.
      Co se týká rtů, pokud stále mažete, a stav kontrolujete, rty se budou stále vysušovat. doporučuji je přetírat klidně přípravkem collagen též pro suchou pleť, na to aplikovat přípravek sudokrém z lékárny ( je hodně bohatý na zinek) a teprve až poté použít jelení lůj, případně domácí sádlo.. aplikujte přípravky vrstveně tak, aby jejich složení bylo od nejmenší molekuly po největší, nebo od nejvíce hydratačního po nejmastnější.. jistě to zabere.
      hezký večer,
      Eva

      Vymazat
  3. Dobry den,
    mam dost viditelne cerne tecky.Hodne na nose a kolem nosu.Je nutne si je nechat cistit odbornikem nebo postaci domaci pece?Obcas si delam naparku z hermanku a potom co se pory roztahnou,vycistim.Cerne tecky tim vicemene vycistim,ale tak do tydne je mam zpet!Myslite si,ze po peci u kosmeticky se mi cerne tecky neobjevi tak rychle?
    Hezky den preje Alena S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, tak toto je zapeklitá otázka.. samozřejmě zastávám názor navštěvovat kosmetičku pravidelně a pleť si nechat důkladně vyčistit a poté odborně ošetřit. no ale, mám li být upřímná, černé tečky na nose a okolí trápí snad každého. toto jsou jediná místa, se kterými se dá souhlasit v domácím ošetření.. pokud se zanešený pór vyčistí, záleží na další péči, kdy se znovu ucpe. samozřejmě vznik komedonů se dá minimalizovat. doporučuji regulovat mazové žlázy například collagen pro mastnou pleť, hlavně velmi důkladně pokožku čistit pleťovým mlékem a pleťovou vodou každé ráno i večer a samozřejmě nezapomenout na stahovací masku třeba se zinkem.
      maska beauty.. masku můžete na tyto partie nanášet 2x až 3x týdně. při takové péči se jistě výsledek dostaví.
      přeji hezký den,
      Eva

      Vymazat
  4. Milá paní Šrámková!
    Velmi mě zaujal Váš rozhovor na serveru zena.cz. Musím uznat, že Vaše odpovědi byly velmi pohotové, dobře cílené. Je vidět, že máte nemalé zkušenosti a jdete do hloubky problému. Studovala jsem tu Vaši brossage, dívala jsem si i na Vaše video, jak s ní zacházet. Docela dost mě zaujal celkový postup i s pleťovou maskou. Ráda bych vyzkoušela a brossage si jistě objednám. Chci se zeptat, co se týče četnosti použití brossage. Mám smíšenou pleť s typickou T - zónou, avšak tváře spíše citlivé. Chtěla bych tím docílit minimalizaci nebo nejlépe úplného zmizení drobných jizviček. Také se chci zeptat, zda má opravdu brossage tak dobrý vliv na rozšířené póry?
    Velmi Vám děkuji za odpovědi. Přeji mnoho dobrého, hodně úspěchů jak v profesním, tak i v osobním životě. S pozdravem, Blanka Komárková, Praha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den
      děkuji za Vaši otázku a pozitivní ohlas.
      Přípravek brossage dokáže opravdu urychlit přirozený proces obnovy kůže. obsahuje i speciální účinné látky, které pokožku dokáží neuvěřitelně zatáhnout.pokud je vaše pleť citlivá mimo T zónu a jsou tam jizvičky, šetrně můžete brossage provádět první měsíc 2x v týdnu. poté bude dostačující již 1x. V mastnějších místech je kůže pevnější tak není problém 2x týdně neustále. záleží pak na Vaší spokojenosti.
      Brossage se dá použít hned, na dobře vyčištěnou pokožku pleťovým mlékem a pleťovou vodou. nejdříve se obsah přípravku dobře promýchá a poté nanese a rozetře po celém obličeji. s manuální masáží můžete začít hned, NEBO počkat 10minut. Brossage pak začne nádherně pleť stahovat. teprve pak začnete pokožku s přípravkem obrušovat a vlastně i tak zvaně gumovat.
      Takto se dokonale odstraní vrstva rohová..
      jen pro zajímavostVám a čtenářům okopíruji , co se vlastně stane, když rohovou vrstvu odstraníme..
      děkuji, přeji vše dobré a jsem s pozdravem,
      Eva

      BROSSAGE - PRYČ SE STAROU KŮŽÍ
      ZRYCHLUJME SI PŘIROZENÝ PROCES SAMOČIŠTĚNÍ PLETI
      Je Vaše pokožka barevně nesjednocená díky drobným flíčkům, jizvičkám a přijde Vám, že je bez energie? Máme pro Vás řešení, zrychlete si obnovu Vaši pokožky..
      Již dlouhá léta se traduje používání peelingů nejen v kosmetických centrech, ale také při domácím ošetření.
      Co ale vlastně takový peeling je? Ve většině případů se jedná o přípravek s rozdrcenými peckami. Takové rozdrcené pecky jsou pod mikroskopem vidět jako mnohočetné ostré úhelníky, díky kterým vlastně pokožku i při lehké masáži drobně poraňíme – poškrábeme. Proč tedy podstupovat toto riziko díky zastaralým peelingům?
      Dnešní doba nabízí možnost BROSSAGE nebo GOOMAGE. Jsou to vlastně obdoby peelingů, jenže jsou více šetrné v odstraňování rohové vrstvy. BROSSAGE obsahují polyethylenové kuličky, což jsou strojově vyráběné částečky pravidelných tvarů, díky kterým nehrozí při masáži obličeje drobné poranění pokožky. GOOMAGE jsou pak dále většinou gely, které po aplikaci na pokožce zasychají a díky masáži vzniká tak zvaný gumovací odpad zbytkového gelu a odumřelých buněk. Firma IVEN vyrábí BROSSAGE s obsahem leviskolového gelu, který částečně provádí i goomage pokožky.
      Co je vlastně přirozený proces samočištění pleti?
      Pokud Vám vznikne na pokožce nějaké drobné poranění, nebo se vytvoří pupínek, víte, že za určitou dobu je schopna pokožka tyto problémy odstranit. Právě tomu se říká přirozený proces samočištění pleti, kdy se pokožka sama hojí, čistí. Naším úkolem pro zlepšení stavu pokožky je se snažit tento přirozený proces co nejvíce zrychlit.
      Díky pravidelnému používání brossage gelu, kdy neustále odstraňujeme rohovou vrstvu, se proces samočištění pleti nastartuje rychleji.
      Pokožka je velice inteligentní orgán, má nakódováno, že má mít 5 vrstev, přičemž poslední vrstvu má právě tvořit vrstva rohová. Jakmile jí z pleti odstraníme, kůže nastartuje svoji regeneraci buněčného toku , aby mohla opět co nejdříve dotvořit vrstvu rohovou. A tak činíme neustále, dokud není výsledek pro nás uspokojivý.
      Rohová vrstva není v pleti jen jakousi nepotřebnou vrstvou. Je to vrstva, která také pomáhá chránit pokožku před proniknutím UVA a UVB zářením. Proto v den aplikace se nedoporučuje pobyt na slunci, návštěva solária a také sauny.
      Zároveň si prosím uvědomme, že brossage či goomage neřeší problém velkých jizev a velkých hyperpigmentací.

      Vymazat
  5. Dobrý večer, docela by mě zajímalo jestli na mastnou pleť použivat pleťovou vodu s alkoholem nebo ne. Slyšela jsem více názoru a nevím, co je vhodné. Děkuji Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      pleťová voda s alkoholem Vás dočasně zbaví nepříjemného lesku, ale po nějaké době ( cca 4 týdny ) se pleť začne vysušovat. doporučuji jít na redukci mazových žláz z hloubky a ne z povrchu - pleťovou vodou s alkoholem nedoporučuji..alkohol se vyvstřebá a vysuší povrch pokožky. Dopřejte si aktivní látky, které působí v hloubce.. je to například extraxt z chmele, ovocné extrakty atd - regu seby ..pokud je pleť mastnější, doporučuji cílenější ošetření za pomoci séra, gelu, a pak krému s obsahem účinných látek pro redukci mazových žláz..pleťová voda společně s pleťovým mlékem jsou nezbytné základy pro povrchové čištění pleti.. účinnost dodají pak právě ty aktivní látky obsažené v gelech, sérech, ampulích a krémech, které jdou do hloubky pokožky a nevypaří se, tak jako alkohol..
      přeji hezký den,
      eva

      Vymazat

Děkujeme za Vaše komentáře! Váš Iven Cosmetics